May

Okul bahçemizin bakımı yapıldı. Kum havuzunun temizliği yapıldı. Ağaçlar budandı.

May

Okulumuzda 5 yaş grubu öğrencilerine yönelik üzt öğretim kurumlarının tanıtılması konusunda bilgilendirilme çalışması yapılmıştır. Sonrasında öğrencilerden ilkokula geçtikleri hallerinin resimlerini yapmaları istenmiştir.

May

Okulumuz öğretmenleri hikaye saatinde Hikayelerle Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan kitaplardan öğrencilere okuyarak sonrasında kitap hakkında sohbet ettiler.

Nis

Okulumuz 5 yaş gruplarına İlkokul eğitim sistemini ve ortamını tanıtmak amacıyla okulumuza Sınıf Öğretmeni Muhammet AKKAYA ve Atatürk İlkokulundan Sınıf Öğretmeni Harun YİĞİT okulumuzda misafir edilmiştir.

Nis

Çocuk Haftası kapsamında velilerimizin de katılımıyla okul bahçemizde çeşitli oyunların oynandığı etkinlik düzenlenmiştir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Nis

Montessori metodu, İtalyan doktor Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim yöntemidir.

Çocukların bağımsız olmasına büyük önem veren bu yöntem, çocukların doğası gereği öğrenmeye istekli; ayrıca yeterince destekleyici ve iyi hazırlanmış bir öğrenme ortamı sağlandığında kendi kendine öğrenmeye başlama becerisine sahip olduklarını öngörür. Maria Montessori teorilerini 1900'lerin başında öğrencileriyle bilimsel deneyler yaparak geliştirmiştir. Bu yöntem o zamandan beri dünyanın birçok yerinde, hem devlet okullarında hem de özel okullarda kullanılmaktadır.

Okulumuz Öğretmeni Meltem ULUTÜRK tarafından Montessori Eğitim Metodu üzerine sunum yapılarak sınıflarımızda etkinlikler düzenlenmiştir.

Mrt

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında  okulumuz Öğretmeni Berna ÇALIŞKAN'ın  "Sevgiyle Bütünleşen Kalpler" e Twinning projesi dolayısıyla okulumuz "Ulusal Kalite Etiketi" kazanmıştır.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında  okulumuz Öğretmeni Ebrar EMEK'in "Ya İletişim Ya İtişim" e Twinning projesi dolayısıyla okulumuz "Ulusal Kalite Etiketi" kazanmıştır.

2021-2022  Eğitim Öğretim yılında  okulumuz Öğretmeni Fatma Zehra ULAK'ın "Atıkların Eğlenceli Yolculuğu" eTwinning projesi dolayısıyla okulumuz "Ulusal Kalite Etiketi" kazanmıştır.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda e Twinning projesi yürütülmemektedir.

Mrt

Orman Haftası, Türkiye'de okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir. Okulumuzda öğrencilerimize ormanların önemini anlatmak için çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Mrt

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır. Okulumuzda da öğrencilere bu bilinci kazandırmak amacıyla etkinlikler yapılmıştır.

Mrt

29 Ekim Cumhuriyet Anaokulu olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü ve milli şairimiz  Mehmet Akif Ersoy'u sevgi, saygı ve rahmetle andık.

Mrt

Erasmus+ programı AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Programla yurtdışında eğitim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirlikleri desteklenmektedir.

Kurumumuza ait bir Erasmus+ projesi bulunmamaktadır.

Mrt

İhtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, geri dönüşüm  ve atık ayrıştırma becerisi kazanmış, çevre sorunlarına karşı duyarlı, bilinçli bir insan modeli yetiştirmek için okulumuzda sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmaları yapılmaktadır. Okulumuz öğretmeni Fatma Zehra ULAK ve öğrencilerinin geri dönüşüm etkinliklerinden birkaç kare:

Mrt

TEKİRAĞ projesi kapsamında okulumuz tecrübeli öğretmenlerinden Meltem ULUTÜRK mesleki alandaki tecrübelerini diğer öğretmenlerimize aktardı. Sonrasında  "Okul Öncesi Resim Eğitiminde Çocukların Çizgisel Gelişim Düzeylerine İlişkin Bir İnceleme" isimli makale öğretmenler tarafından okunarak müzakere edildi.

Mrt

Okulumuz koridorları sınıf öğretmenlerimiz tarafından düzenlenerek kavram ve beceri alanları oluşturulmuştur. Oluşturulan çeşitli beceri alanlarıyla çocukların ince motor gelişimini destekleyen eğlenceli etkinlikler hedeflenmiş olup, ayrıca okulumuzda öğretilen çeşitli kavramlar okul koridorlarına yerleştirilerek çocukların bu kavramları pekiştirmesi planlanmıştır.