Okulumuz 18.09.1932 yılında açılmıştır.

Okulumuzun tarihçesi:

Okulumuz yapılan araştırmalara göre 1893 yılında Osmanlı – Rus Savaşlarında Fransızlar tarafından Fransız Mimarisine uygun olarak haç şeklinde yapılmış ve o dönemde tek katı bitirilerek revir olarak kullanılmıştır. Daha sonra 1914 yılında Balkan Savaşlarında binanın yüksek oluşu ve yetersiz kalması nedeniyle içten çıkış bırakılarak bir üst kat oluşturulduğu söylenmektedir.

1932 yılında binanın Şücaettin İlkokuluna bağlı olarak eğitim – öğretime açılmasına karar verilmiş ve 18.09.1932 tarihinde okulun açılışı yapılırken okula çıkılacak merdiven olmadığının farkına varılmış ve hemen çarçabuk derme,  çatma tahtadan merdiven yapıldığı yaşlılar tarafından anlatılmaktadır.

Tarihi kaynaklarda eski mezarlık (şimdi otogar) ve binek taşının kuzeyinde olarak tarif edilen okulumuzun binası asırlık çınar misali 123 yıldır hizmet vermektedir.

Daha çok eski olduğundan o zamanlarda halk ve askerler tarafından yapıldığı sanılmaktadır.

Okulumuzun bahçesi ile birlikte toplam alanı 1700m² ’dir. Binanın dıştan dışa yüzölçümü 425m² ‘dir.

Yayın: 06.11.2018 - Güncelleme: 03.11.2023 15:11 - Görüntülenme: 447